Kolme mitalia ja muita hyviä suorituksia rullahiihdon SM-kilpailuissa

Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjillä oli menestyksekäs viikonloppu rullahiihdon SM-kilpailuissa Vuokatissa. Sprinttipäivä toi kolme mitalia: Eero Rantalalle kultaa, Jasmin Kähärälle hopeaa ja Katri Lylynperälle pronssia. Sunnuntaina hiihdetyissä vapaan kympin kisoissa Emil Liekari oli neljäs ja Kähärä viides.

– Sprintissä oli hyvä, että sain neljä kovaa vetoa. Paremmin kestin jo happoa kuin aiemmin kesällä. Vielä siinä on vähän tekemistä. Tuli myös taktisia mokia, en ihan noudattanut alun perin ajattelemaani suunnitelmaa. Sunnuntaina ahtaalla sain pidettyä, joten eiköhän tämä kuntoa kohota, Kähärä sanoi.

Hän leireilee tällä viikolla vielä kotimaisemissaan Vuokatissa. Vielä ennen lumia edessä on parin viikon leiri Ramsaussa.

Rantalalle voitto vapaalla oli iloinen asia. Edellisvuonna hän otti rullahiihdon SM-sprintissä hopeaa tasatyönnöllä, mutta vapaalla menestys oli iloinen asia.

–  Vapaa on ollut tänä vuonna se, mitä olen halunnut kehittää. Se on hyvin mennyt eteenpäin, Rantala sanoi sprinttipäivän jälkeen.

Lauantaina Liekarin vahva sprinttipäivä katkesi radalta ulosajoon välierissä, mutta sunnuntaina kulku oli kohdillaan loppuun asti ja tuloksena neljäs sija.

– Ihan ookoo, ei ollut niin hyvää kuin oletin. Oli aika kamppailua koko ajan. Ihan hyvällä tiellä ollaan, Liekari sanoo.

Hyvän viikonlopun hiihti myös Vilma Nissinen, joka oli kahdeksas sprintissä ja seitsemäs kympillä. Miska Poikkimäki oli kahdeksas sprintissä ja 20:s kympillä. Tino Tiilikainen oli kympillä 38:s.

Lisää urheilijakommentteja Instagramissa @vuokattiskiteam.

Kuvassa Jasmin Kähärä, kuva: Anssi Mäkinen

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net