Kaksi palkintokorokesijaa Suomen cupin avauksessa

Naisten viestijoukkueen kakkossija ja Emil Liekarin kolmossija sprintissä olivat VSTK:n hiihtäjien parasta antia Suomen cupin avausviikonvaihteessa Vuokatissa.

Naisten viestissä voitto jäi vain sekunnin kymmenyksen päähän tiukassa taistelussa Kainuun Hiihtoseuraa vastaan.

– En ihan saanut kiinni, mutta tiukka kamppailu oli. Tosi kovan vedon sain tehtyä, joten eiköhän tämä lähde paranemaan seuraaviin kisoihin, Kähärä sanoi.

Naisten sprintissä Katri Lylynperä oli viides, Vilma Nissinen kahdeksas ja Venla Järvelä 46:s.

– Vähän oli tahmeaa menoa, ei vielä ole jaksaminen sillä tasolla kuin pitäisi. Seuraavien viikkojen aikana toivottavasti paranee, Nissinen sanoi.

– Sprintissä oli laskeva käyrä. Karsinta oli odotusarvooni nähden yllättävänkin hyvä, mutta oma tunne lähti hiipumaan päivän aikana. Yllättävän hyvin pystyin (viestissä) hiihtämään. Tämä oli parempi, olen positiivisesti yllättynyt. Vaikuttaisi siltä, että pikkuisen on vielä kilpailutekemisen kanssa tekemistä, Lylynperä summasi viikonloppuaan.

Sprinttipäivässä oli myös epäonnea, kun Eero Rantala kaatui ja jäi kuudenneksi. Miska Poikkimäki oli 14:s. Viestissä miesten trio Poikkimäki-Liekari-Rantala oli kuudes.

Sprinttipäivä oli Liekarille hyvä onnistuminen:

– Loppusuoralla pakettini ehkä vähän hajosi ja (Lauri) Lepistö tuli ohi, mutta täytyy seuraavaan kilpailuun korjata tilanne. Halusin hiihtää koko päivän kovaa, koska nämä ovat hyviä kisoja.

Manageri Hannu Koivusalo oli kauden avauksen jälkeen hyvillä mielin.

– Molempina päivinä palkintopallilla on aina hyvä juttu. Samalla kuitenkin jäi sopivasti nälkää ja parannettavaa seuraaviin kisoihin, Koivusalo sanoi.

Maastohiihdon kilpailukausi jatkuu tiiviinä. Tulevana viikonloppuna VSTK:n hiihtäjiä nähdään kilpailemassa niin Oloksella FIS-kisoissa kuin Vuokatissa Kainuun Talvikisoissakin.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net