Lylynperä sprintin kolmas Rukalla, kuusi VSTK-hiihtäjää Rukalle mc-avaukseen

Katri Lylynperän kolmossija sprintissä oli Vuokatti Ski Team Kainuun parasta antia Rukan Suomen cupissa, mutta muitakin onnistumisia nähtiin. Emil Liekarin meno oli vahvaa, vaikka epäonni sprintissä pilasi mahdollisuudet taistella kuudetta sijaa paremmasta tuloksesta. Kympillä Liekari oli seitsemäs.

Lylynperä iloitsi paluustaan Suomen cup -palkintokorokkeelle, mutta nälkää jäi:

– Karsinta oli pikkuisen tukkoinen, siihen toivoisin pikkuisen terävyyttä. Ehkä tämä oli sellainen kenraali, että sopivasti jätti nälkää, hän viittasi ensi viikon maailmancupiin.

Liekari hiihti tasapainoisen viikonlopun.

– Hyvä viikonloppu. Jaksoin lyödä hyvin. Vähän yllätti, että tänään (sunnuntaina) meni niin hyvin. Aamulla oli flegmaattinen olo, ja yleensä sprinttipäivän jälkeen distanssi ei ole lähtenyt, kun on ”tyhjentynyt” niin rajusti. Nyt meni hyvin, on oltava tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopulle, Liekari tuumi.

Maailmancup-avaukseen odotukset ovat maltilliset.

– Ihan avoimin mielin. Nyt vain palautumaan, ja jos saisi vielä sinne yhden stepin lisää.

Kähärä jätti Rukalla sprintin väliin, mutta hiihti seitsemänneksi kympillä. Se oli hänelle kauden ensimmäinen perinteisen kilpailu

– Alkuun tuntui aika kivalle, mutta sitten se ei yhtäkkiä tuntunut enää koville hyvälle. Sitten oli melkoista rimpuilua ja taistelua viimeiset kilsat. Ei tullut nousujohteista vetoa tänään, Kähärä sanoi.

Hänellä on ollut vaivaa jalassa, eikä tehoja perinteisellä ei ole tullut tehtyä. Se näkyi vielä hiihtämisessä.

– Ei se vielä oikein valmista ole. Ensi viikonloppuna jotain varmasti hiihdän, mutta mitä, se selviää varmaan alkuviikosta. Pitää vähän katsoa, että tuleeko mitään oireilua jalkaan tämän kisan jälkeen. Toivotaan, että ei tule, ja saisi hyvät tasapainoiset hiihdot viikonloppuna, Kähärä sanoi.

Myös manageri Hannu Koivusalo oli jälleen tyytyväinen joukkueen panokseen:

–  Laajalla rintamalla hyviä tuloksia ja Katrille paluu palkintopallille. Monta hiihtäjää pääsi maailmancupiin mukaan, Koivusalo iloitsi.

Kuusi VSTK:n hiihtäjää Rukalle mc-avaukseen

Maailmancup alkaa perjantaina perinteisesti Rukalla, jonne valittiin yhteensä kuusi VSTK:n hiihtäjää.

Suomen joukkueessa hiihtävät:

Sprintti (p):
Maajoukkue: Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Emil Liekari
Kansallinen ryhmä: Vilma Nissinen & Eero Rantala

10km, perinteinen:
Kansallinen ryhmä:
Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Vilma Nissinen & Emil Liekari

20km, vapaa:
Maajoukkue: Jasmin Kähärä
Kansallinen ryhmä: Vilma Nissinen & Miska Poikkimäki

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net