Kauden ensimmäinen voitto viesticupissa ja huima joukkuepanos naisten 12 kilometrillä Puijolla

Vuokatti Ski Team Kainuun naiset menestyivät erinomaisesti viikonloppuna Suomen cupissa Puijolla molempina päivinä. Lauantaina vapaan 12 kilometrillä Vilma Nissinen, Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä veivät järjestyksessä sijat 2–4 ja sunnuntaina kolmikko otti perinteisen hiihtotavan viestissä voiton.

Viestivoitto tuli hiihtojärjestyksessä Kähärä, Nissinen, Lylynperä. Nissiselle onnistunut viikonloppu oli iloinen asia alkuvuoden sairastelujen jälkeen. Vantaan SM-viikonlopun jälkeen hän sai tehtyä pari hyvää treeniviikkoa.

– Se vei yllättävän paljon (kuntoa) eteenpäin. Tiesin, että olen paremmassa kunnossa ja on parempi vire päällä. Ajattelin, että pystyn ihan ookoo hiihtämään, mutta (viikonloppu) oli itselleni ihan positiivinen yllätys. Oli ihan kiva, että pystyin ottamaan henkilökohtaisen podiuminkin ja taistelemaan viestissä ihan hyvin, Nissinen sanoi iloisena.

Hän toivoo nousujohteista loppukautta.

– Toivotaan, että kisat veisivät kuntoa vielä vähän eteenpäin ja saisin lauantaille hyvän vireen.

Kähärä palasi kilpailuihin sairastuttuaan kesken Pohjois-Amerikan cup-kiertueen, mutta toipui flunssasta kilpailukuntoon Puijolle.  

– Toivoisin, että tulisi sellainen superkompensaatio ja vire palautuisi. Haluan luottaa siihen, että Salppurilla vapaan sprintissä kaikki on mahdollista, Kähärä tuumi ensi viikonloppua ajatellen.

Miesten viestijoukkue taisteli hyvin loppuun asti ja oli lopulta seitsemäs. Lauantaina kymmenen joukkoon ylsi Emil Liekari, joka oli yhdeksäs.

Suomen cup jatkuu talven toisella SM-hiihtoviikonlopulla Äänekoskella 22. – 24. maaliskuuta.

– Olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun. Kolme podiumpaikkaa naisille ja miehet viestissä mitalitaistossa lähes loppuun saakka. Hyvillä mielin kohti kevään kisoja, manageri Hannu Koivusalo sanoo.

Salpausselän kisoihin viisi VSTK:n hiihtäjää

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Lahdessa. Henkilökohtaisille matkoille VSTK:n hiihtäjistä valittiin Katri Lylynperä (maajoukkue, 20km ja sprintti), Jasmin Kähärä (maajoukkue, sprintti), Emil Liekari (maajoukkue, sprintti ja kansallinen ryhmä, 20km), Vilma Nissinen (kansallinen ryhmä, 20km) ja Eero Rantala (kansallinen ryhmä, sprintti).

Viestin maaliintulo, kuva: Touho Häkkinen

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net