Kultaputki jatkui naisten SM-viestissä, sairastumiset vaikuttivat miesten viikonloppuun

Vuokatti Ski Team Kainuun naisten joukkue voitti 3×5 kilometrin viestin SM-kultaa kolmatta kertaa peräkkäin. Äänekoskella mestaruus tuli sunnuntaina joukkueella Katri Lylynperä, Jasmin Kähärä ja Vilma Nissinen.

Tällä kertaa viestimestaruuden sai sinetöidä Nissinen, joka karisti radan pisimmässä nousussa kannoiltaan Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelän.

– Olin varautunut siihen, että menee kirihommiksi, mutta sainkin pudotettua (Hillan) jo siihen nousuun, Nissinen tuumi.

Viestissä nähtiin räväkkä aloitus, kun Katri Lylynperä ampaisi heti lähdöstä pitämään vauhtia.

– Taktiikkana oli vain mahdollisimman paljon hajottaa porukkaa, alusta asti lähdin mahdollisimman kovaa ajamaan ja yritin loppuun asti, Lylynperä sanoi osuutensa jälkeen ja kuvaili jännitystään viestiä seuratessaan ”ysi puoleksi” asteikolla 4–10.

Henkilökohtaisilla matkoilla Jasmin Kähärä oli perjantaina vapaan vitosella kuudes ja Vilma Nissinen samalla sijalla lauantaina 10 kilometrin perinteisen takaa-ajossa.

Nissinen käänsi kuudennen sijan loppukirissä edukseen.

– Kova kisa. Onneksi tällä kertaa riitti kiri, hyvään loppukauden kuntoon päässyt Nissinen sanoo.

Miesten puolella VSTK ei valitettavasti saanut tällä kertaa viestijoukkuetta kasaan ollenkaan sairastelujen vuoksi. Miesten viikonlopun parhaaksi jäi Miska Poikkimäen 26:s sija takaa-ajossa.

Manageri Hannu Koivusalo oli SM-viikonvaihteen jälkeen monenlaisissa tunnelmissa.

– Kaksijakoiset fiilikset jäi. Olen erittäin tyytyväinen naisten kultamitalista jännittävän viestin päätteeksi. Loistavaa suorittamista kaikilta naisilta! Toisaalta harmittaa todella paljon, ettemme saaneet miehiin joukkuetta lainkaan – taisi olla ensimmäinen kerta 28 vuoteen. Sairasteluille ei mitään voi, Koivusalo sanoo.

Voitto vankisti VSTK:n johtoa viesticupissa, joka ratkeaa 6. huhtikuuta Rovaniemellä. VSTK on kerännyt 720 pistettä. Viesticupissa kakkosena on SM-viestissä neljänneksi sijoittunut Kainuun Hiihtoseura, jolla on 590 pistettä. Kun viestin voitosta saa 200 pistettä ja jäljellä on enää tuo yksi viesti, tilanne on erinomainen.

–  Nyt hyökätään vielä Rovaniemen finaaleihin tosissaan tulosta tekemään ennen lomia. Miehilläkin on siellä vielä sauma nostaa fiilikset parempaan suuntaan, ja muun muassa huikeaa loppukautta hiihtävä Emil Liekari on mielenkiintoinen nimi myös 50 kilometrille, Koivusalo sanoo.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net