Kolmas perättäinen viesticupin voitto huipensi VSTK:n naisten kauden

Vuokatti Ski Team Kainuu oli kauden viimeisessä Suomen cupin naisten viestissä toinen ja voitti viesticupin kolmannen kerran peräkkäin. Vahvan loppukauden hiihtänyt Emil Liekari oli miesten 50 kilometrillä kahdeksas ja voitti samassa kilpailussa ratkotun U23-sarjan SM-kultaa.

Naisten joukkueessa hiihtivät Vilma Nissinen, kilpailutauolta palannut Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä.

– Se oli torjuntavoitto. Annettiin se mitä löytyi, naiset tuumivat.

Viesticupin voitto tuli kauden kahdella voitolla ja kolmella kakkossijalla, joten naiset lupasivatkin tuoreeltaan nauraen voittaa ensi kaudella enemmän. Viesticupin voitolla oli kaikilla merkitystä.

– Kolmas putkeen, joten kyllähän siihen täytyy olla, Nissinen tiivisti tunnelmat.

Miesten viestijoukkue oli Rovaniemellä 11:s. Liekarilla oli vahva loppukausi, joka toi maaliskuussa onnistumisia myös maailmancupissa.

– Hyvä kuukausi oli. Sain viimeiset hyvät onnistumiset maailmancupiinkin. Se oli tärkeä juttu ja tavoitteet täyttyivät. Pikkusairastumisille ei voi mitään. Tosi paljon tuli hiihdettyä tälle kaudelle, kestin kaikki kisat. Harjoituskaudella tehdyt asiat ovat vieneet eteenpäin. Kehityskohteitakin löytyy paljon, Liekari summaili.

VSTK erittäin motivoituneena arvokisaputkeen

Manageri Hannu Koivusalo näki VSTK:n kaudessa paljon hyvää.

–  Kausi paketissa. Naisissa säilytettiin Suomen Cupin piikkipaikka, ja se oli loistava juttu. Miesten joukkue kärsi kauden aikana sekä sairasteluista että nuorten MM-kisojen päällekkäisyydestä Suomen Cupin kanssa. Yksilötasolla saimme maailmancupiin kauden aikana mukaan kuusi eri hiihtäjää. Emil Liekari nosti selvästi tasoa ja hiihti kansainvälisestikin hyviä tuloksia läpi kauden. Ensi kaudesta alkaa kolmen vuoden arvokisaputki, johon Vuokatti Ski Team Kainuu hyökkää erittäin motivoituneena niin kotimaan kuin kansainvälisilläkin laduilla! Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille kaudesta, Koivusalo sanoi.

VSTK:n kesään kuuluu perinteisesti Vuokatin Aateli Race, joka täyttää jo 20 vuotta. Tapahtuma kilpaillaan 25. –26. kesäkuuta.

Se on osa Vuokatin Huippu-urheiluviikkoa, josta lisää tapahtuman tuoreessa tiedotteessa:

Vuokatin Huippu-urheiluviikko nostaa urheilun asiat fokukseen – ePressi

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net