VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja Katri Lylynperä seitsemäs. Miehissä Veeti Pyykkö ylsi parhaana kymppisakkiin ja oli yhdeksäs.

Eveliina Piipon edelle jäi vain Krista Pärmäkoski. Piippo ratkaisi kakkossijan Johanna Matintaloa vastaan edukseen Vuokatinvaaran nousussa.

– Olihan tuo takaa-ajo ja juoksukin taas aika hapokas. Aika samantyyppinen kuin yleensä. Tiesin, että kun kevät ja viime talvi oli itselläni aika rikkonainen, Kristan (Pärmäkoski) kyytiin ei olisi ollut mitään saumoja. Lähdin tekemään omaa hiihtoa, ja tiesin, että pystyn varmasti Vaaran nousussa tekemään ratkaisun, Piippo sanoi.

Piippo sanoo päässeensä harjoittelemaan pari viikkoa hyvin.

– On ihan hyvä tila tällä hetkellä.

Veeti Pyykkö urakoi onnistuneen kaksipäiväisen.

– Tiesin, että ihan hyvä kunto on päällä. Ehkä odotin jopa vähän enemmän tästä viimeisestä (hiihdosta), mutta voi olla ihan tyytyväinen ja jatkaa hyvillä mielin harjoittelua, Pyykkö sanoi.

Vuokatin Aateli Racen 20-vuotisjuhlatapahtumaa vietettiin perinteisesti helteisessä säässä. Tapahtuma kerää vuosi toisensa jälkeen Suomen kärkihiihtäjiä mittaamaan kesäkuntoaan. Myös hiihdon ystäviä saapuu sankoin joukoin katsomaan ja kannustamaan suosikkejaan.

– Nelli-Lotta ja Veeti tekivät hyvät suoritukset, Eve on takaisin omalla tasollaan, Jaska (Kähärä) on hyvin iskuetäisyydellä ja Katri hiihti tänään hyvin. Tämä Vuokatin Aateli Race on ollut tunnelmaltaan hyvä. Jotenkin tuntuu, että ihmisiä on aina enemmän kuin edellisenä vuonna. Porukka on hyvällä fiiliksellä. Konsepti toimii hyvin, Hannu Koivusalo sanoi.

Muista koko kolmiosaisen kilpailun hiihtäneistä VSTK:laisista Tino Tiilikainen oli 15:s ja Eero Rantala 28:s.

VSTK:n hiihtäjien videohaastatteluja Vuokatti Ski Team Kainuun Instagramissa @vuokattiskiteam

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net