Jauhojärvi, Saapunki ja Lylynperä valmiita avaamaan kisakautensa Oloksella

Sami Jauhojärvi aloittaa Lapin lumileirin ja kilpailukauden hyvillä mielin.
”Onnistunut harjoituskausi. Tekniikkapuolelle on tullut muutoksia, se on tuntunut toimivan hyvin. Samoin harjoittelun rytmityksessä on ollut selkeästi erilaisuutta verrattuna aiempiin. Testitulokset ovat osoittaneet, että kesäkuusta lokakuuhun on tapahtunut kehitystä. Olen ollut väsynyt, mutta olen malttanut palauttaa aika ajoin. Leiri Senalesissa onnistui erittäin hyvin, olin tosi väsynyt jo leirin puolivälissä. Kevensin harjoittelua loppuleiriä kohti tarkoituksella. Kotona leirin jälkeen tehdyt harjoitteet osoittivat, että leiri on purrut eli sieltä on hyötyjä saatu.”
Jauhojärven iso tähtäin on luonnollisesti Lahden MM-kotikisoissa ja perinteisen 15 kilometrillä, mutta hän odottaa kansainvälisesti kovaa vauhtia itseltään jo alkukaudesta:
”Toivon mukaan jo Rukalla tulee hyvä tulos, se on tavoitteena. Siitä on hyvä lähteä Lillehammerin kautta Keski-Eurooppaan vielä vähän harjoittelemaan ja muutamia maailmancupin kisoja hiihtämään. Tour de Skille en lähde tämän hetken suunnitelman mukaan ainakaan, vaan hiihdän Skandinavia-cupia Lahdessa”, Jauhojärvi kertoo.
Jauhojärvi avaa kilpailukautensa Oloksella viikonloppuna:
”Näillä näkymin hiihdän perjantaina ja lauantaina. Jos perjantaina on äärimmäisen kova pakkanen, jätän sprintin väliin ja keskityn lauantaille.”

Lylynperä avaa ”tutulla ja turvallisella” matkalla, Saapunki odottaa vauhtia jo Oloksella

Myös Katri Lylynperä viihtyi Val Senalesissa leirillä.
”Senales toimi minulla viime vuonna ja näyttäisi vahvasti siltä, että toimii aika hyvin tänäkin vuonna. Minulla on kokonaisuutena vahvempi olo kuin viime vuonna. On ehkä vähän enemmän sellainen olo, että tiedän mitä olen tekemässä. Se on ehkä se isoin muutos.”
Lylynperä avaa kautensa Oloksella.
”Oloksella hiihdän pertsan vitosen, se on tuttu ja turvallinen kauden avausmatka. Rovaniemellä Suomen Cupissa sitten molemmat. Kisojen suhteen olen kuitenkin leiriolosuhteissa, joten voi olla tässä vaiheessa pientä tukkoisuutta, kun pitää kuitenkin harjoitella tässä vaiheessa kunnolla. Toivon, että siitä huolimatta pystyn hiihtämään kovaa.”
Maajoukkueen haastajaryhmän toinen valkovioletti, Susanna Saapunki, on myös syystäkin luottavainen ja hyvillä mielin.
”Tosi mielenkiintoinen harjoituskausi, hyvin erilainen mitä koskaan aikaisemmin. Harjoittelun rytmitys on laitettu uusiksi, kovien ja helppojen päivien välit ovat eri lailla. Harjoitteluvauhdit ovat olleet aika erilaiset ja viime vuoden voimaprojektia on jalostettu hiihtoon. Siinä lähtökohtaisesti suurimmat muutokset. Muutokset ovat kyllä toimineet, on aika luottavainen olo”, Saapunki kertoo iloisena.
”Senalesin leiri oli kyllä hyvä. Kaikki mitä lähdettiin sinne hakemaan, onnistui. Pääpaino oli hiihtämisessä ja tekniikan eteenpäin viemisessä, se onnistui.”
Oloksella hän suunnittelee hiihtävänsä perjantaina ja sunnuntaina.
”Odotan heti alkuun kohtuuvahvaa (suorittamista). Toki minulla on vaatinut useamman kisan ennen kuin pääsen vauhtiin, mutta odotan vahvaa menoa. Pitää kuitenkin muistaa, että harjoittelu on vielä kesken. Oloksen vapaan kisa on kuitenkin jo aika tärkeä, se antaa osviittaa, mihin ollaan menossa.”

Niskanen vaihtoi Oloksen Vuokatin huippuolosuhteisiin

Iivo Niskasen valmistautuminen MM-kotikisojen huipentamaan talveen on sujunut hyvin, eivätkä sairastelut ole sotkeneet valmentaja Olli Ohtosen kanssa tehtyjä suunnitelmia.
”Aika samalla sapluunalla on menty aiempaan verrattuna. Määrällisesti on ollut samanlainen kesä ja syksy kuin viime vuonna, elokuusta eteenpäin leirityskin käytännössä samaa kuin edellisenä syksynä. Tänä vuonna kesä tuli oltua Suomessa. En ole panostanut erityisesti mihinkään tiettyyn osa-alueeseen, ei ole tehty erityisempiä satsauksia mihinkään heikkouksiini. Tietysti pyrkimys on olla mahdollisimman hyvässä kunnossa ja menestyä perinteisellä, se on pääkisa (Lahdessa)”, Niskanen sanoo.
”Val Senalesin -leiri onnistui hyvin. Kelit olivat varmasti parasta luokkaa mitä on minun aikanani ollut. Oli oikein hyvä hiihtää. Nyt kun siitä leiristä toipuu, on mukava aloittaa kisakausi.”
Niskasen oli alun perin tarkoitus avata kisakautensa Oloksella, mutta Oloksella leireilyn sijaan hän jää harjoittelemaan Vuokattiin. Kisakauden avaus koittaa Rovaniemen Suomen Cupissa.
”Koko talven perinteisen matkoilta odotan suorituksia, jotka pitäisivät hyvää mieltä yllä. Kaikki maailmancupin kilpailut perinteisen normaalimatkoilla toimivat valmistavana kohti Lahtea. Tour de Skille on aikomus lähteä, mutten ole hiihtämässä loppuun asti”, Niskanen sanoo.
 

FIS-TYKKIKISAT 11. – 13.11.2016
Perjantai 11.11. Sprintti Perinteinen N/M
Lauantai 12.11 Perinteinen N/N20 5 km ; M/M20 10 km
Sunnuntai 13.11. Vapaa N/N20 10 km ; M/M20 15 km
http://www.skimuonio.fi/fi/main_fi.php

Rovaniemen Suomen Cup 19.-20.11.2016
Lauantai 19.11. Sprintti (V)
Sunnuntai 20.11. Perinteinen N 10 km, M 16,5 km
Lisätietoja: www.hiihdonsuomencup.fi/rovaniemi

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net