Hiihtokoulu innosti jälleen kanta-asiakkaita ja uusia tulokkaita – ”Mukavinta on kaikki”

Vuokatti Ski Team Kainuun neljäs hiihtokoulukausi on jälleen ollut menestys. Syksystä tämän viikon keskiviikkoon jatkuvassa hiihtokoulussa on rehtori Tino Tiilikaisen ja apuohjaajien johdolla viihdytty monipuolisten harjoitteiden parissa ja ennen kaikkea pidetty hauskaa. Yhteistyössä Vuokatin Urheiluopiston kanssa järjestettävässä hiihtokoulussa on harrastuksestaan nauttinut 27 lasta.

– Pääsimme takaisin aikaisempaan ennätyslukemaan. Tuo on hiihtopitäjässä hyvä luku. Alusta asti mukana ollut perusjoukko on yhä mukana, mutta paljon on tullut myös uusia. Se on hienoa. Hiihto kiinnostaa, ja lapset haluavat tulla hiihtokouluun. He ovat olleet myös mielissään tekemisestä, mikäs sen parempaa, Tiilikainen sanoo iloisena.

Hiihtokoulua on ilahduttanut myös Vuokatin hyväluminen talvi.

– Hiihtokoululle on tärkeää, että voimme olla aidolla lumella. Vaikka meillä Vuokatissa onneksi on sekin mahdollisuus, että pääsemme tarvittaessa myös hiihtotunneliin. Sitäkin olemme tänä talvena kovilla pakkasilla käyttäneet.

Tiilikainen on saanut hymyssä suin seurata niin alusta lähtien mukana olleiden kuin uusienkin tulokkaiden suksitaituruuden kehittymistä.

– Osallistujilla on tullut isojakin parannuksia hiihtotaitoonsa. Olen rohkaissut kaikkia hiihtomaahan, ja sieltä jokainen tulee omaa vauhtiaan alas. Vauhti kasvaa ja jokaisella homma etenee pala palalta. Hiihtokoulussa on aina ollut hirmu hyvä henki. Heitä ei tarvitse hirveästi kannustaa, että tehtäiskö nyt näin. Enemmän se on, että joutuu sanomaan, että tunti päättyy nyt, Tiilikainen sanoo nauraen.

Hiihtokoululaisten touhua seuratessa hyvän hengen huomaa iloisista huudahduksista ja toisten kannustamisesta. Hiihtokoulussa alusta lähtien ollut Karla on yksi tyytyväisistä ”kanta-asiakkaista”.

– Mukavinta on kaikki. Saa paljon uusia kavereita ja pääsee muita tsemppaamaan, hän sanoo.

Myös kolmatta hiihtokouluvuottaan päättävä Jaakko on yhtä hymyä.

– Hyppyrimäestä hyppääminen on ollut kivointa. Olen oppinut hiihtämään paremmin ja myös laskemaan paremmin, hän sanoo.

Hiihtokoulu on Vuokatti Ski Team Kainuulle yksi tapa innostaa nuoria hiihdon pariin ja kannustaa harrastuksessa eteenpäin. Muita seuran satsauksia suomalaisen nuorisohiihdon eteen ovat 9. –12. kesäkuuta Vuokatin Urheiluopistolla järjestettävä Vuokatti Ski Team Camp sekä juhannuksen jälkeen Vuokatissa järjestettävä Vuokatin Aateli Race -viikko, jonka kilpailutapahtumatarjonnassa nuorilla on oma kesäkilpailunsa.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net