Miska Poikkimäki palailee normaaliin harjoitteluun sairastelun jälkeen

Miska Poikkimäen hyvin sujunut kesäharjoittelu jatkui kahden viikon syysflunssalla, mutta nyt Vuokatti Ski Team Kainuun juniori on taas päässyt normaalin tekemisen makuun. Hänellä on edessään kotikisojen kausi, sillä nuorten MM-mitaleista hiihdetään Lahdessa.

– Pikkuhiljaa olen palaillut normitahtiin. Kaksi viikkoa oli niin, etten tehnyt yhtään harjoitusta. Se oli aika tympeä jakso. Nyt olen pikkuhiljaa palaillut taas treenaamisen pariin.

Sairastelupätkäänsä edeltävään harjoitteluun hän on todella tyytyväinen. Myös nuorten maajoukkueen kanssa vietetyt leirit kertoivat hyvästä kulusta. Ehjä kesäharjoittelu olikin enemmän kuin toiveissa sairastelujen rikkoman viime kauden jälkeen.

– Kun viime kausi meni sairastellessa, piti aloittaa tosi kevyesti treenaamaan ja tarkkailla treenaamista paljon. Skeitti on ollut työn alla, varsinkin ylämäkihommat. Kuokkaa on tehty. Siinä on ollut vähän lihashuollon puutettakin, kun ollut vähän jumissa. Siinä olisi iso skarppaamisen paikka, Poikkimäki sanoo nauraen.

Työ on tuottanut tunnetta kehityksestä:

– Kun siihen on puututtu, olen ruvennut löytämään uusia ajatuksia siihen, miten se menisi parempaan suuntaan, Ilkka Jarvan valmennettava sanoo.

Kesän hän on harjoitellut pääsääntöisesti Vuokatissa, helppoja viikkoja hän on viettänyt kotonaan Sievissä. Pohjamaalla mäkiä ei ole, peltoaukeita ja soita senkin edestä. Toisenlaista vastapainoa Vuokatille tarjosi maajoukkueen leiri Norjan Sjusjöenissä kansainvälisessä seurassa.

– Norja oli kyllä mahtava kokemus. Siisti paikka. Hiihtäjän paratiisi, mäkeä riittää. Rankkaa, aika montussa olin leirin jälkeen, hän muistelee hymyillen.

Kauden päätavoite on nuorten MM-kisat tammikuun lopussa. Sitä ennen kauden kilpailusuunnitelma on vielä auki, sillä Poikkimäki haluaa ensin saada harjoittelunsa sujumaan normaalisti. Viime kaudesta viisastuneena hän haluaa edetä maltillisesti, vaikka Suomen Cup Vuokatissa onkin heti jo ajatuksissa.

– Pitää yrittää vähän maltillisemmin vetää syksy läpi, ettei toista samoja virheitä. Isoin virhe oli, että kun tulin kipeäksi, en malttanut. Olisi vaan pitänyt pysyä pois kauemmin treenaamasta. Siitäpä se lähti. Ei mikään iso virhe, mutta se alkoi kostautua ja tuli isoksi.

Maltille oli kysyntää kahden viikon sairastelujakson aikana. Oliko vaikeaa?

– Oli kyllä aika vaikeaa. Terveenä jos olisi ollut, olisi ollut niin paljon tekemistä, kun metsästyskausi alkoi. Ei päässyt metsällekään, eikä treenaamaan. Meinasi kyllä syödä ukkoa aika pahasti. Onneksi kanalintujahti vielä vähän aikaa kestää, niin kerkeää muutaman kerran käydä.

Kuinka mieluisaa vastapainoa metsästys urheilulle on?

– On tosi lähellä sydäntä erä muutenkin. Kun sinne pääsee yksin, tykkään tosi paljon olla rauhassa ja yksin välillä, se on äärettömän hyvä. Ei tarvitse miettiä urheilua tai mitään, voi vain olla. Aukaisee päätä, Poikkimäki sanoo.

Kauden alkua odotellessa arki rullaa. Haastatteluhetkellä sää oli jo kääntynyt syksyisen sateiseksi ja koleaksi, ennen haastattelua Poikkimäki oli selvittänyt äidinkielen kokeen.

– Aika kevyttä koulussa nyt, kun alkoi kolmas vuosi, koska kävin kahteen ekaan vuoteen niin paljon koulua, neljässä vuodessa Sotkamon urheilulukion käyvä nuorukainen sanoo.

Maanantaina alkaa jälleen maajoukkueleiri, jonka Poikkimäki toivoo pystyvänsä vetämään suunnitellulla ohjelmalla läpi.

– Maajoukkueessa meillä on hyvä pöhinä ja hyvä sakki. Mielestäni meillä on tosi hyvä sakki.

Nuorten MM-kilpailut Lahdessa ovat Poikkimäelle mielenkiintoiset, sillä hän pystyy kunnossa ollessaan hiihtämään hyvin perinteistä ja vapaata, sprinttiä ja normaalimatkaa. Mitä itse ajattelet, mikä siellä on paras matkasi?

–  Ehkä päämatkanani pidän skeitin kymppiä, mutta lähden sillä ajatuksella, että kaikki matkat ja kaikilla on hyvä mahdollisuus menestyä. Jos olen kunnossa, pystyn hiihtämään kaikilla kovaa.

Tsemppiä Miskalle loppusyksyn harjoitteluun ja kilpailukauteen!

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net