Kolme mitalia ja Paavo M:n pokaali SM-Äänekoskelta

Valko-violetti mitalisaldo Äänekosken SM-hiihdoista oli kolme, kun Juho Mikkonen otti hopeaa 15 kilometrin vapaalla ja pronssia takaa-ajossa sekä Eveliina Piippo pronssia vapaan kympillä. Piipolle mitali oli ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten SM-kilpailuissa. Lisäksi Vuokatti Ski Team Kainuu voitti parhaalle parisprinttiseuralle jaettavan Paavo M:n pokaalin, kun sekä miesten että naisten kilpailussa VSTK oli sijalla viisi.

Mikkonen on ollut alkukauden haasteiden jälkeen tammikuusta lähtien hyvässä kunnossa, mikä näkyi myös Äänekoskella. Lauantain hopea tuli Mikkosen edessä ison osan matkasta hiihtäneen Iivo Niskasen jälkeen, sunnuntaina Mikkonen taisteli hopeasta loppusuoralle asti, mutta takaa-ajon matkaseuralainen Ristomatti Hakola oli parempi.

– Risen kanssa aika sukkelasti meni nuo vetovuorot, odotimme oikeastaan vain viimeistä 1,5 kilsaa. Hyvä ja mukava kisa, Ylitornion jälkeen vielä Lapponiaan suunnitelmansa mukaan kautta jatkava Mikkonen sanoi.

Piippo joutui sairastumisen vuoksi jättämään takaa-ajon väliin, mutta kympin vapaa oli hänelle jälleen toivotun hyvä matka. Mitali oli hänellä viikonlopun tavoitteena.

– Lähdin (kisaan) samalla tavalla kuin yleensä jokaiseen, mutta toivoin, että pystyn toteuttamaan sitä suunnitelmaa paremmin. Onnistuin, tuli tasapainoinen hiihto, Piippo sanoi iloisena.

Mikkosen kommentit lauantain jälkeen: https://www.instagram.com/p/BvokeDuBR3q/

Piipon kommentit lauantain jälkeen: https://www.instagram.com/p/Bvoax31BhZE/

Ylitornio isännöi lauantaina ja sunnuntaina kauden viimeisiä Suomen Cupin osakilpailuja. Lauantaina hiihdetään viestit ja sunnuntaina 30 ja 50 kilometriä. Naisten viesticupissa VSTK on vielä voittotaistossa. Kun jäljellä on enää yksi viesti, VSTK on kolmantena 530 pisteellä. Kärkipaikalla on Hämeenlinnan Hiihtoseura 620 pisteellä ja kakkosena Kainuun Hiihtoseura 540 pisteellä.

VSTK:n manageri Hannu Koivusalo näki viikonlopussa paljon positiivista ja odottaa mielenkiinnolla myös viesticupin ratkaisuja.

– Olen erittäin iloinen Juhon tuloksista. Hänen alkukautensa oli haastava ja Imatran SM-kisojakin sotkivat sairastelut. Samoin Even ensimmäinen aikuisten mitali on hieno juttu. Varsinkin kun koko kärkikaarti oli mukana. Seuran osalta lämmittää parhaalle pariviestiseuralle annettava Paavo M:n pokaali. Se on kuitenkin omalla tavallaan osoitus tekemisen tasosta, Koivusalo sanoi.

Ylitorniolla on paljon valko-violettia jännitettävää.

 – Naisten viesticupissa on kaikki vielä mahdollista ja miehet hakevat ilman muuta hyvää tulosta viimeisestä viestistä. Sunnuntain pitkiltä matkoilta voidaan myös parhaimmillaan odottaa mitaleja.

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net