Saapungin ja Mikkosen neljännet sijat parasta VSTK-antia Rovaniemellä

Susanna Saapungin ja Juho Mikkosen neljännet sijat lauantain vapaan kisoissa olivat VSTK:n hiihtäjien parasta antia Rovaniemen Suomen Cupin kisoissa. Mikkonen täydensi vielä viikonloppuaan perinteisen sprintin viidennellä sijalla sunnuntaina. Naisten puolella sprintissä välieriin ylsivät sekä Katri Lylynperä että Vilma Nissinen. Lylynperä oli lopputuloksissa tällä kertaa yhdeksäs, Nissinen kymmenes.

Susanna Saapunki hiihti vahvan kympin ja ei lopulta jäänyt podiumsijoituksestakaan kuin viisi sekuntia. Pehmenneellä radalla Saapunki eteni kisan läpi todella vahvasti. Jälkeenpäin hän kuitenkin ajatteli, että suhteellisen rauhallinen ensimmäinen kierros saattoi estää häntä nousemasta Ounasvaaran palkintopallille.

– Kilpailun aikana en miettinyt mitään muuta kuin että pitää päästä mahdollisimman kovaa eteenpäin, Saapunki kertaili tuntemuksia erikoisen vapaan kisan jälkeen.

Juho Mikkosen hieno kilpailu Ounasvaaran viidellä sohjoisella kierroksella oli vahva osoitus siitä, että satsaus tasokkaaseen menoon normaalimatkoilla on oikealla tiellä.

– Distanssihan on aina ollut minulle mieluisa, sanoi Mikkonen hienon lauantaisen kilpailunsa jälkeen ja lisäsi, että hänen parhaat saumansa distanssimatkoilla on vauhdikkaissa kisoissa.

– Hyviä kisoja ja mukavia paikkoja löytyy maailmancupissa, sanoo Mikkonen toiveikkaana kansainvälisen kauden kynnyksellä.

Sprintissä yhdeksänneksi yltäneen Lylynperän tarkoituksena oli saavuttaa finaalipaikka ja taistella podiumpaikoista, mutta nyt ei käynyt aivan niin.

–  Jalat eivät yksinkertaisesti toimineet kunnolla ja alkuerässäni kaaduinkin, summasi Lylynperä, joka itse asiassa oli aika yllättynyt.

Parin päivän ajan kun hänellä oli ollut hyvä fiilis:

– Nyt nousuun taas, hän mietti.

Mikkonen ja Saapunki maajoukkueessa mc-avaukseen, Nissinen ja Lylynperä kansallisessa ryhmässä

Rukan sprintti avaa maailmancupin kauden perjantaina. Maajoukkueessa Rukalla kilpailevat valko-violeteista Susanna Saapunki ja Juho Mikkonen. Kansallisessa ryhmässä lisäksi Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä.

–  Rovaniemellä jäi podiumit saavuttamatta, mutta Susannan lauantai ja Juhon koko viikonloppu olivat erinomaista tekemistä. Tähän viikonloppuun meille sattui kyllä poikkeuksellisen paljon kaatumisia ja sauvan katkeamisia, toivottavasti noiden osalta ”kauden kiintiö” tuli täyteen, manageri Hannu Koivusalo tuumi.

– Ruka avaa kansainvälisen kauden ensi viikonvaihteessa. Jokainen mukana oleva meidän hiihtäjä on mc-pisteitä jo urallaan saanut, joten eiköhän siinä ole vähimmäistavoitetta kerrakseen.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net