VSTK:lle kolme mitalia Pyhäjärveltä, kolme hiihtäjää MM-joukkueeseen

Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjillä oli onnistunut viikonloppu kauden ensimmäisissä SM-hiihdoissa Pyhäjärvellä. Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä voittivat toisena vuotena peräkkäin pariviestin SM-kultaa, minkä lisäksi Juho Mikkonen otti sprintissä hopeaa. Kolmikko valittiin myös MM-kisoihin.

– Oli kyllä melko pitkä rata sprinttiviestiin, mutta näköjään sekään ei haitannut, Nissinen ja Lylynperä tuumivat.

– Taktiikkana oli säästellä niin pitkälle kuin mahdollista ja vikoilla osuuksilla kaikki peliin. Hyvin toimi. Samalla taktiikalla kuin Vöyrillä, Nissinen sanoi.

Mikkonen hiihti SM-kisoissa pariviestin ja sprintin.

– Hiihdin ne, että saisin vähän suorituskykyä MM-kisoihin viilattua. Tämmöinen 3,5 minuutin rata palveli älyttömän hyvin viikonlopun ajatustani. Pariviestissä oli paremmantuntuista menoa kuin tänään, Mikkonen sanoi.

Muita onnistumisia Pyhäjärvellä olivat Nissisen neljäs sija sprintissä, Mikkosen ja Turo Sipilän viides sija pariviestissä, Susanna Saapungin yhdeksäs sija vapaan kympillä ja Tino Tiilikaisen 11. sija vapaan 15 kilometrillä.

– Se oli tasaisen kova niin kuin suunnittelinkin. Oman päivän maksimin sain tehtyä. Oli yksi vaihde: tasaisen kovaa alusta alkaen, Tiilikainen sanoo tyytyväisenä.

Nissisen ja Lylynperän haastattelu pariviestin jälkeen

Saapunki lopetti hiihtouransa

Pyhäjärvellä päättyi myös yksi valko-violetti hiihtoura, kun Susanna Saapunki panostaa jatkossa vuorijuoksuun italialaistalli Scarpan riveissä (Susanna Saapunki lopettaa hiihtouransa – panostaa täysillä vuorijuoksuun – Vuokatti Ski Team)

Pyhäjärvellä ei VSTK-laumasta nähty Eveliina Piippoa, jonka selkä on leikattu tammikuun alkupuolella. Leikkaushoito ja välitön toipuminen ovat sujuneet suunnitellusti. Piipolla on nyt edessään kuntoutusjakso, jonka kautta hän palaa normaaliin harjoitteluun ja kilpailemiseen. Aikataulua kilpailuihin palaamiselle ei ole, mutta harjoittelussa on katseet käännetty kesään.
 
– Tavoitteena on päästä viimeistään toukokuusta eteenpäin normaaliharjoitteluun kiinni, toteaa Piippo.

Nissisen ja Lylynperän videohaastattelu pariviestin jälkeen

Koivusalo: ”Viikonloppu jäi isosti plussan puolelle”

Manageri Hannu Koivusalo oli iloinen monista onnistumisista viikonloppuna.

– Nyt jäi viikonloppu isosti plussan puolelle. Onnistumisia laajalla rintamalla. Kultaa ja hopeaa mitalien muodossa sekä näiden lisäksi Paavo M:n pytty, jonka saa paras parisprinttiseura. Olimme ainoa seura, joka sai joukkueen finaaleihin asti sekä naisissa että miehissä. Jälkimmäisessä jopa kaksi joukkuetta. Menestyksen kruununa tietysti kolmen hiihtäjän valinta edustamaan Suomea MM-hiihtoihin, Koivusalo sanoo.

Naisten joukkueessa on ollut ”elämää” tällä kaudella laidasta laitaan, Piipon selkäleikkauksesta Saapungin lopettamiseen.

– Eveliinan alkukauden vaisuhkoon tulostasoon löytyi leikkausta vaativa selitys selästä, ja nyt asiat etenevät kuntoutuksen kautta. Susanna teki ison ratkaisun hiihtouransa osalta ja jatkaa uuden lajin parissa. Ymmärrän ratkaisun erittäin hyvin mutta samalla näihin liittyy iso pala haikeutta. Isot kiitoksesta haluan antaa Susannalle urasta Vuokatti Ski Teamissä. Hän oli erittäin merkittävä osa vahvaa joukkuetulosta useiden vuosien ajan. Koivusalo sanoo.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net