Juho Mikkonen lopettaa hiihtouransa

Vuokatti Ski Team Kainuuta edustanut monivuotinen maajoukkuehiihtäjä Juho Mikkonen lopettaa hiihtouransa. Mikkosen, 30, päätös kypsyi vähitellen talven mittaan. Hän mietti asiaa rauhassa, kunnes keväällä alkoi enemmän ja enemmän tuntua siltä, että on muiden asioiden aika.

– Aikansa kutakin. 10 vuotta olen käytännössä ammatikseni hiihtänyt. Tuntuu, että olen saanut hiihdosta sen mitä on saatavissa. Nyt uusien haasteiden pariin. Liikuntaa ja urheilua en lopeta, ainoastaan huippu-urheilun. Nyt vedän vähän henkeä ja mietiskelen, mikä se oma juttu olisi, Mikkonen sanoo.

– En usko, että numerolappu rinnassa enää tosimielessä hiihdän.

Mikkonen voitti alle 23-vuotiaiden MM-sprintissä hopeaa 2013. Maailmancupissa hän oli parhaimmillaan sprintissä neljäs Lillehammerissa 2014. Arvokisoissa hän pääsi edustamaan Suomea olympialaisissa 2014 ja MM-kisoissa 2021.

– Nuorten sarjoista kaikki lähti, menestyin siellä hyvin. MM-mitali nuorten sarjojen päätteeksi oli hieno saavutus. Maajoukkueeseen nousu oli yksi iso ja hieno steppi, myös kahdet arvokisat jäävät hienoina saavutuksina mieleen. Maailmancupissa neljännen sijan lisäksi muitakin onnistumisia. Lisäksi aikuisten sarjoissa tuli 14 SM-mitalia. Siihen olen tyytyväinen. Mitaleita tuli kaikilta matkoilta ja molemmilla hiihtotavoilla, mikä kertoo monipuolisuudesta, Mikkonen miettii uraansa.

Jääkö jotain jossiteltavaa?

– Harmittaa, että tuli liikaa panostettua sprinttipuoleen. Olisi pitänyt olla enemmän yleishiihtäjä aikuisten sarjaan siirtymisen jälkeen, mutta turha sitäkään on jälkikäteen jossitella. Silloin kierrettiin sprinttejä.

Mikkonen on valmentanut kahden vuoden ajan vaimoaan Kerttu Niskasta, jonka kanssa työ jatkuu kohti olympiatalvea. Muita valmennussuunnitelmia Mikkosella ei tällä hetkellä ole.

– Kertun kanssa mennään kohti olympiatalvea, ja pääfokus tulee käytännössä olemaan siinä.

Mikkonen siirtyi Vuokatti Ski Team Kainuun riveihin 2017. Sitä ennen hän edusti kasvattajaseuraansa Kuhmo-Ski:tä.

– Näistä vuosista haluan kiittää erityisesti äitiäni ja isääni, jotka ovat minut tämän hienon lajin pariin saaneet tuotua. Kerttu on ollut 15 vuotta iso tuki ja turva. Seura ja yhteistyökumppanit ovat olleet todella tärkeitä siinä, että olen pystynyt tätä ammatikseni tekemään.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net